Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vnitřní řád školní jídelny

17. 9. 2024

Organizace školního stravování v MŠ, se řídí vyhláškou 107/2005 Sb., o školním stravování ve znění pozdějších předpisů. Školní stravování se řídí výživovými normami a rozpětím finančních limitů na nákup potravin stanovených v přílohách k vyhlášce 107/2005 Sb., ve znění pozdějších novel.

Při přijetí dítěte do mateřské školy stanoví ředitelka po dohodě s rodiči způsob a rozsah stravování dítěte. Rozsah se stanoví tak, aby se dítě, je-li v době podávání jídla přítomno v mateřské škole, se stravovalo vždy.

Cena za stravné:

Věková kategorie 3-6 let:

 Přesnídávka: 

 11,-Kč

 Oběd: 

 24,- Kč

 Svačina:

 11,- Kč

 Celkem

 46,- Kč

 

Věková kategorie 7 let:

 Přesnídávka: 

 11,-Kč

 Oběd: 

 26,- Kč

 Svačina:

 11,- Kč

 Celkem

 48,- Kč

Odhlašování obědů:

V pondělí nebo po svátcích do 8:00 hodin téhož dne. Obědy na následující den se odhlašují do 13:30 hodin. Pokud nedodržíte časové lhůty k odhlášení, je strava za neomluvené dny účtována v plné výši. První den nepřítomnosti, si mohou rodiče oběd vyzvednout do jídlonosičů, a to v době 11:00 - 11:15 hodin.

Tel. pro odhlašování stravy: +420 384 396 688

Pokud se dítě vrací do mateřské školy dříve, než bylo domluveno s učitelkou, je třeba tuto skutečnost také den předem nahlásit do 13:30 hodin.

Bude-li předpokládaná a předem omluvená nepřítomnost dítěte delší než 1 měsíc, oznámí zákonný zástupce tuto skutečnost ředitelce a písemně požádá o slevu na školném (viz. Směrnice o úplatě za předškolní vzdělávání). 

Při nástupu do mateřské školy rodiče uhradí jistinu ve výši 1800,- Kč v hotovosti u vedoucí školní jídelny. Následující platby si mateřská škola s písemným souhlasem rodičů strhává z účtu zákonných zástupců dítěte do 15. dne následujícího měsíce. V případě neprovedení inkasa Vám bude ponechána ve Vaší třídě u p. učitelky upomínka na neuhrazenou částku, kterou zaplatíte v hotovosti u vedoucí školní jídelny MŠ. Nezasílejte neprovedené inkaso na účet stravného MŠ. Zaslanou částka nelze přiřadit k Vašemu dítěti. Stravné se hradí celodenní nebo polodenní po dohodě s vedoucí školní jídelny.

Veškeré informace školního stravování Vám poskytne vedoucí školní jídelny Michaela Štoidlová a to telefonicky (384 323 478), nebo osobně v pondělí od 14:00 do 16:30 hodin v kanceláři vedoucí školní jídelny. V ostatních dnech pouze v mateřské škole v Jáchymově ulici.

Závažnější problémy můžete konzultovat s ředitelkou MŠ v předem domluvené době.

Dana Novotná
ředitelka mateřské školy